Inilah hasil masakan 4 Ikhtisas....hidangan makan tengahari yang simple, jus epal bersama mee udang...
komen cikgu....
Mulai hari ini belajarlah membiasakan diri bekerja di dapur kerana ada di antara pelajar yang masih belum tahu memotong sayur, menghiris cili, memotong limau kasturi, mencelur mee dan menggunakan alatan penjimat masa (pengisar/blender)..... Nak menggunakan mesin pembuat jus ( fruit juicer ), kalau tak tahu tak mengapa sebab bukan semua orang mampu memilikinnya , lagi pula ianya bukanlah peralatan yang perlu ada di setiap rumah.
Dan kini sedikit daripada pengalaman kerja itu telah ditimba, harap-harap dapat dimanfaatkan dalam kehidupan.
Antara hasil pelajar dari 2 kumpulan |
Perancangan kerja amat penting dalam amali masakan kerana ia melibatkan pengurusan masa. Jika tiada perancangan yang baik pengurusan kerja jadi tidak teratur dan ini memberi kesan kepada penggunaan masa .Masa yang telah ditetapkan akan tersasar dari yang sepatutnya.
ini hasil dari kumpulan yati, wani, farah dan fazira |
Komen daripada guru dan kakitangan yang telah merasai hidangan ini......
SEDAPP.........!!
Apa-apapun TAHNIAH !! untuk 4 IKHTISAS
Tiada ulasan:
Catat Ulasan